Webshops / internetbedrijven

Belastingvoordeel door webshop of internetbedrijf op Curaçao

Voor een (Nederlands) bedrijf dat een e-commerce webshop exploiteert of op andere wijze als internetbedrijf actief is, kan vestiging op Curaçao veel belastingvoordeel opleveren. Het is mogelijk om de bij de webshop verkochte producten te (laten) vervoeren direct naar de afnemer, zonder dat de goederen fysiek op Curaçao aanwezig hoeven te zijn. Door een vestiging op te richten op Curaçao en van daaruit de webshop of uw internetbedrijf te beheren, kunt u dus belastingvoordeel behalen door gebruik te maken van het Curaçaose winstbelastingsysteem: de winstbelasting kan sterk gereduceerd worden tot soms wel lager dan 5%.

Andere voordelen van webshop of internetbedrijf op Curaçao

Behalve van het belastingvoordeel, profiteren webshops en andere internetbedrijven van een aantal andere belangrijke voordelen bij vestiging op Curaçao. De infrastructuur op Curaçao kent een grote haven, een vliegveld en een uitgebreid wegennetwerk.
Een ander voordeel zijn de loonkosten: deze zijn op Curaçao beduidend lager dan in Europa. Bovendien kunt u profiteren van de aansluitende tijdzones tussen Europa en Curaçao, waardoor u uw bereikbaarheid kunt verlengen met 5 tot 6 uur per dag. Daarnaast wordt op Curaçao naast het Nederlands en Papiaments eveneens zowel Engels als Spaans gesproken. Curaçao beschikt over een snelle verbinding via de glasvezelkabel Arcos-1.

Voorbeeld webshop / internetbedrijf op Curaçao

De heer De Jong is eigenaar van een internetbedrijf in Nederland (BV). Hij wil dit bedrijf vestigen op Curaçao. Het bedrijf houdt zich bezig met dienstverlening via internet. De dienstverlening is gericht op Nederland, België en de VS. Dit bedrijf kan zich perfect vestigen op Curaçao en gebruik maken van het lage belastingtarief. Wanneer het bedrijf in Nederland gevestigd zou zijn, zou bij een winst van € 100.000 een vennootschapsbelasting van € 19.000 moeten worden betaald. Door vestiging op Curaçao hoeft er maar zo’n € 5.000 belasting te worden betaald over deze winst, mits er veel kosten in het buitenland worden gemaakt.
Overigens wordt lokale winst belast tegen het reguliere tarief van 15% winstbelasting over de winst tot NAF 500.000 en 22% over het meerdere.

Voordelen van vestiging op Curaçao op een rij

 • Belastingvoordeel: u betaalt nauwelijks belasting over buitenlandse winst i.p.v. de in Nederland geldende vennootschapsbelasting van 19 – 25,8%.
 • Uitstekende infrastructuur: Curaçao is goed toegankelijk via de haven en het vliegveld. De verbindingen op het eiland zijn eveneens goed.
 • Lage loonkosten: het minimumloon op Curaçao is circa € 5,25 (NAF 10,70) tegenover € 11,16 (januari 2023) in Nederland.
 • Tijdzones: profiteer van de aansluitende tijdzones van Europa en Curaçao (Curaçao 5 of 6 uur vroeger).
 • Taalvoordeel: op Curaçao wordt naast Nederlands en Papiaments ook Engels en Spaans gesproken.
 • Uitstekende glasvezelverbinding.
 • Moderne e-commerce wetgeving.

Uw webshop op Curaçao?

Een aanzienlijk aantal webshops profiteert al van de gunstige fiscale regelingen op Curaçao.
Benieuwd of de vestiging van uw webshop op Curaçao interessant is?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de fiscale voordelen in uw specifieke situatie.
SmitsvandenBroek Adviseurs | Accountants heeft jarenlange ervaring in fiscaliteiten en accountancy op Curaçao via haar partners op Curaçao.
Onze adviseurs kennen alle fiscale mogelijkheden.

Contact formulier

  Contact info

  SmitsVandenBroek Adviseurs | Accountants
  Gouverneurlaan 5
  6002 EC Weert

  contact@belastingvoordeelcuracao.nl
  www.belastingvoordeelcuracao.nl