Kostenstructuur

Kosten voor het opzetten van een bedrijfsvorm op Curaçao

Voor de vestiging op Curaçao geldt een ‘substance eis’. Er zullen een passend aantal medewerkers moeten worden aangenomen en er zullen jaarlijks terugkerende, lokale operationele kosten gemaakt moeten worden. De vestigingskosten variëren uiteraard naar gelang de aard en omvang van de onderneming. Kosten waaraan gedacht moet worden, zijn:

  • Oprichtingskosten (statuten, KvK, vestigingsvergunning, aanvraag banknummers, aanvraag fiscale nummers);
  • Kosten voor verzorgen jaarrekening en aangiften;
  • Eventuele kosten voor directievoering;
  • Huur en energie;
  • ICT-infrastructuur;
  • Personeelskosten.

Wanneer voordelig voor u?

Globaal kunt u ervan uit gaan dat bij een verwachte winst van tenminste € 150.000 per jaar vestiging op Curaçao en gebruik maken van de lage winstbelasting interessant kan zijn. De te maken kosten zijn dan veelal lager dan het fiscale voordeel. Voor een berekening voor uw bedrijf inclusief persoonlijk advies, kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Kostenindicatie vestiging op Curaçao

Eenmalige kosten voor het opzetten van een bedrijfsstructuur zijn (exclusief notariskosten) ca. € 7.500.

Jaarlijkse kosten zijn circa:

Jaarrekening per entiteit *) € 3.500
Directie per entiteit **) € 2.500
Huur per kantoorruimte € 3.000
Fiscale aangiften per entiteit €     500
€ 9.500

*) Dit zijn gemiddelde kosten. Afhankelijk van de aard en activiteiten van de entiteit kunnen de kosten lager of hoger zijn. Aanvullende kosten, bijvoorbeeld voor administratie en ICT, worden op aanvraag geoffreerd. We maken graag een offerte op maat voor u.
**) Deze kosten betreffen de minimum vergoeding met daarin begrepen de domicilie verlening en jaarvergadering. Niet inbegrepen zijn overige administratief-juridische uren. Indien gewenst kan op maat een directie contract afgesloten worden en een offerte afgegeven worden.