Hoe gaan we te werk?

Ik ben geïnteresseerd, maar hoe nu verder?

U heeft interesse in de mogelijkheden om belasting te besparen via een vestiging op Curaçao, maar hoe gaat u nu verder te werk? We zetten de stappen graag voor u op een rijtje. Neem allereerst contact met ons op via het contactformulier hiernaast of maak direct een vrijblijvende afspraak. Wij nemen vervolgens spoedig contact met u op voor een eerste (telefonische) kennismaking. Eventueel maken we direct een persoonlijke afspraak om uw vragen in detail te bespreken.

1. Intake
Deze intake vindt voor Nederlandse klanten plaats op kantoor bij SmitsVandenBroek Adviseurs | Accountants in Weert of indien gewenst bij u op de zaak. In overleg met onze partners, WB Accountants | Belastingadviseurs en IQ-EQ, brengen we een korte opinie uit met daaraan gekoppeld een stappenplan en een prijsopgave van de vervolgstappen.

2. Advisering & uitvoer stappenplan
Besluit u vervolgens om op ons voorstel in te gaan, dan zetten we het stappenplan in werking. In samenspraak met onze partners verdelen we de taken om u zo volledig mogelijk te bedienen. Zo zal bijvoorbeeld de uitwerking van uw persoonlijke advies plaatsvinden met lokale experts op Curaçao. Sluitstuk van het advies is doorgaans de oprichting van één of meerdere vennootschappen bij een Curaçaose notaris. Uiteraard staan wij u met raad en daad terzijde zowel vanuit Nederland als Curaçao. Onze eenmalige werkzaamheden zijn daarna doorgaans ten einde.

Adviezen over grensoverschrijdende constructies, waarbij wordt getracht belasting te ontwijken, zijn wij met ingang van
1 januari 2021 verplicht te melden bij de belastingdienst. Zie overheid.nl richtlijn EU 2018/822 van de Raad van 25 mei 2018.

3. Periodiek terugkerende werkzaamheden
Aansluitend starten we de periodiek terugkerende werkzaamheden op, nl. het voeren van een financiële administratie, loonadministratie, het opmaken van de jaarrekeningen etc. Deze periodieke administratieve werkzaamheden zullen uitgevoerd worden door WB Accountants | Belastingadviseurs te Curaçao. Daarnaast kan IQ-EQ de periodieke en jaarlijkse taken uitvoeren die bij de directievoering horen.
Op deze manier garanderen we een optimale begeleiding en kunt u altijd terugvallen op krachtige kennispartners met aantoonbare praktijkervaring. Wij garanderen u dan ook een optimale begeleiding, zowel vanuit Nederland als Curaçao.