Voordelen van (een) vestiging op Curaçao

Waarom u ook een vestiging op Curaçao zou moeten overwegen?

Vestiging van een (Nederlands) bedrijf op Curaçao brengt behalve de fiscale voordelen ook andere voordelen met zich mee. Hieronder zijn de belangrijkste voordelen voor vestiging van een bedrijf op Curaçao kort opgesomd:

Fiscale voordelen vestiging op Curaçao

De lage winstbelasting is een belangrijk voordeel voor ondernemers die zich op Curaçao willen vestigen. Als buitenlandse ondernemer kunt u profiteren van de extreem lage winstbelasting. Behalve van deze extreem lage winstbelasting profiteren bedrijven die zich vestigen op Curaçao van meer belangrijke belastingvoordelen:

 • De voordelen van de winstbelasting kunnen nog uitgebreid worden met specifieke loonbelastingfaciliteiten (expatregeling);
 • De laag of niet belaste winsten kunnen belastingvrij naar een Nederlandse moedervennootschap uitgekeerd worden, door de van toepassing zijnde deelnemingsvrijstelling.
 • Voor inwoners van Curaçao geldt onder voorwaarden een lage belasting over ontvangen dividenden uit de eigen BV.

Loonkosten lager op Curaçao

Een ander voordeel voor Nederlandse ondernemers op Curaçao zijn de lage arbeidskosten: het minimum uurloon op Curaçao is circa € 5,35 (NAF 10,70) tegenover € 11,16 (januari 2023) in Nederland. Voor kaderpersoneel kan de expatregeling financieel zeer interessant zijn.

Voordeel door tijdzone

Ook kunnen bedrijven profiteren van de tijdzones: als het in de EU avond is, is het op Curaçao middag, ideaal voor onder meer callcenters, contactcentra en klantenservices. Ook handel in en met Latijns-Amerika wordt door de locatie en de tijdzone eenvoudig toegankelijk.

Hub naar Zuid-Amerika

Curaçao leent zich bij uitstek als ‘hub’ (logistiek kruispunt) naar Zuid-Amerika. Vanuit Curaçao is Zuid-Amerika / Latijns-Amerika, met 500 miljoen inwoners, eenvoudig per boot of per vliegtuig te bereiken.

Uiteraard zijn ook de vriendelijkheid van de Curaçaoënaars, de altijd aanwezige zon en de prettige eilandsfeer voordelen voor vestiging van uw bedrijf op Curaçao.

 

Contact formulier

  Contact info

  SmitsVandenBroek Adviseurs | Accountants
  Gouverneurlaan 5
  6002 EC Weert

  contact@belastingvoordeelcuracao.nl
  www.belastingvoordeelcuracao.nl