E-zone Curaçao (2% winstbelasting) afgeschaft per 1-1-2020

E-zone regeling (2% winstbelasting) op Curaçao afgeschaft m.i.v. 1-1-2020

Voor de E-zones op Curaçao gold een winstbelasting (vennootschapsbelasting) tarief van slechts 2%. De E-zone wetgeving op Curaçao werd ingevoerd om de economie van Curaçao te bevorderen.

Onder druk van de EU is de regeling afgeschaft per 1-1-2020, maar is vervangen door een nieuwe fiscale gunstregeling.

Ligging E-zones op Curaçao

Een tiental gebieden op Curaçao waren aangewezen als een E-zone. De locaties waren onder meer de voormalige ‘free-zones’ en enkele nieuw ontwikkelde industriële- en high tech parken in en om de haven en het vliegveld. Bedrijven die in een E-zone gevestigd waren, profiteerden van een aanzienlijk belastingvoordeel: zij werden tegen een tarief van slechts 2% belast.

Voorwaarden E-zone

Vestiging in een E-zone was bedoeld voor bedrijven met onderstaande specificaties:

 • Handelsbedrijven
  Binnen het bedrijf verricht men internationale handel (gezien vanuit Curaçao), in internationaal verband kunnen producten worden vervoerd van de producent direct naar de afnemer, zonder de Curaçaose haven daadwerkelijk aan te doen;
 • BV of NV
  Het bedrijf is een vennootschap met een in aandelen verdeeld kapitaal, zoals een BV en NV, opgericht bij de notaris. Ook samenwerkingsverbanden of filialen hiervan worden in de E-zone toegestaan;
 • Handel met klanten buiten Curaçao
  De focus van de bedrijfsactiviteiten ligt op buitenlandse handel  met klanten van buiten Curaçao. E-zone vennootschappen mogen ook goederen aan Curaçaose klanten leveren, mits daarvoor toestemming is verleend door de autoriteiten.
 • Directie op Curaçao of via een trustkantoor
  De directie of feitelijk leiding van de vennootschap moet op Curaçao gevestigd zijn. De directie kan gevoerd worden door natuurlijke personen op Curaçao of men schakelt een trustkantoor in voor het voeren van de directie.

We adviseren u graag vrijblijvend verder over alle aspecten van zakendoen op Curaçao met kennis van zaken.
SmitsvandenBroek heeft jarenlange ervaring in fiscaliteiten en accountancy op Curaçao. Onze adviseurs kennen alle aspecten van de lage winstbelasting op Curaçao.
Neem vrijblijvend contact op.

Lees verder > Voordelen van vestiging op Curaçao
Lees verder > Kostenstructuur

Contact formulier

  Contact info

  SmitsVandenBroek Adviseurs | Accountants
  Gouverneurlaan 5
  6002 EC Weert

  contact@belastingvoordeelcuracao.nl
  www.belastingvoordeelcuracao.nl