Directievoering

Directievoering middels een trustkantoor

Elke Curaçaose vennootschap dient vertegenwoordigd te worden door tenminste één lokale directeur met een directievergunning. Hiervoor wordt vaak gebruikt gemaakt van een trustkantoor. Dit trustkantoor zorgt dan voor de plaatselijke directie, belast met implementatie en uitvoering van beleid en dagelijks bestuur.
Trustkantoren zijn gespecialiseerde ondernemingen die de volgende diensten kunnen verlenen:

 • Optreden als lokaal bestuurder (directeur)
 • Uitvoering beleid en dagelijks bestuur
 • Secretariële ondersteuning
 • Domicilieverlening

Trustkantoren staan onder toezicht van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Integriteit en discretie zijn belangrijke waarden voor gerenommeerde trustkantoren. De adviseurs en lokale bestuurders via de trustkantoren dienen niet alleen te beschikken over know how en ervaring, maar ook over juridische kennis van het vennootschapsrecht. Het is vanuit fiscaal oogpunt essentieel dat de bedrijfsvoering vanuit Curaçao aangestuurd wordt met indien mogelijk tenminste één jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op Curaçao.

IQ-EQ is een gerenommeerd trustkantoor op Curaçao met jarenlange ervaring op dit gebied.

 

 

Eigen directie

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een eigen directie van Nederlandse of Curaçaose bestuurders aan te stellen. U kunt dan bovendien eventueel profiteren van gunstige loonbelastingfaciliteiten, zoals de expatregeling. Hiervoor is het wel nodig lokaal ingeschreven en woonachtig te zijn om te verzekeren dat aangaande de fiscale zetel van de vennootschap geen twijfel bestaat dat deze op Curaçao gevestigd is.

Contact formulier

  Contact info

  SmitsVandenBroek Adviseurs | Accountants
  Gouverneurlaan 5
  6002 EC Weert

  contact@belastingvoordeelcuracao.nl
  www.belastingvoordeelcuracao.nl